Det kan kræve års træning at lave en kage, som sidder lige i skabet. Der kan være mange forskellige ting, der gør at den kage ikke ser ud lige som du vil have den. Skal du være bedre til at lave en kage, som er helt fejlfri, og gør at dine kollegaer eller din familie tænker “WOW!”, så læs med her. Nedenfor har vi listen en række tips, som du måske ikke kendte til, der gør det nemmere at lave en fejlfri kage.

1 – Undgå kolde æg

EN god tommelfingerregel er; hold alt ved stuetemperatur når du laver kage. Du ved garanteret at du skal have din smør ved stuetemperatur – men æggene er lige så vigtige. Hvis de er helt kolde når du laver din blanding, så bliver det bare ikke lige så godt.

Hvis du er begrænset på tid, så brug mikrobølgeovn med korte intervaller af 5 sekunder, indtil ægget ikke er koldt længere. Alternativt kan du placere ægget i varmt vand i 5-15 minutter, indtil det har opnået en stuetemperatur.

2 – Lav korrekte målinger

Hvis du følger en opskrift, så sørg for at lave de helt rette målinger. Det kan være meget lidt der gør forskellen på en perfekt og en ikke-perfekt kage. Sørg derfor altid for at have bruge de anvisninger der står. Er det i gram, brug da en badevægt til målinger. Er det skefulde, brug da den korrekte ske til formålet, osv.

3 – Smør din form med en pensel

I stedet for at bare at tage smør på et stykke bagepapir og smør ud, brug i stedet en pensel til formålet. Dette sikre at du får smurt smør alle stedet i formen, og at det er nemmere for dig at få din kage ud af formen igen.

4 – Placer din kage i midten af ovnen

Har du flere kager i ovnen på samme tid, bør de ikke røre ved hinanden eller ovnen. Hvis din ovn ikke er bred nok til at sætte gryder side om side, skal du placere dem på forskellige stativer og let forskydes for at tillade luftcirkulation. Det er vigtigt at der er ordentlig luftcirkulation, for at din kage får den rette mængde varme, som anvist i opskriften.

5 – Roter din kage under bagning

Dette sikrer selv bagning. Men vent indtil kagen har sat sig – ca. to tredjedele af vejen gennem bagningstid – for at forhindre sammenbrud. Hvis du bruger mere end en bradepande, er det også det tidspunkt du bør bytte dem.

 

Vi håber at ovenstående tips kan hjælpe dig med at få din fejlfri kage. Man ser jo en kage rekord herhjemme, hvor populariteten på kager og kageprogrammer i TV er stigende.

Write A Comment