4 værdifulde tips til at vælge det rigtige maleri til netop din stue

7. august 2022 by Ingen kommentarer

Når du har besluttet dig for at investere i kunst er det vigtigt at vælge det rigtige kunstværk. Nedenfor har du fire vigtige ting, som du bør tage højde for, før du vælger værket til din stue.

Find den rigtige placering

Den rigtige placering af et kunstværk er, hvor det tilføjer mest værdi til rummet, frem for at være som en belastning gemt i et hjørne. Det skal derfor være visuelt tilgængeligt og have den rette mængde lys.

Man skal også identificere den rigtige orientering afhængigt af den væg, man beslutter sig for at udstille det på. 

Kontrast eller supplement

Kunstværket skal enten supplere din indretning og smelte sammen med farvesammensætningen eller stå i kontrast til den for at skille sig ud.

Et hvidt domineret rum kan f.eks. enten have et skarpt sort-hvidt maleri eller et lyst orange og rødt maleri. Men et rum, der er domineret af rosa og lilla, vil måske ikke vælge et rødt kunstværk.

Vælg den rigtige størrelse

Ligesom tøj der sidder for løst eller for stramt, kan et kunstværk, der ikke har den rigtige størrelse, tage skønheden væk fra rummets og kunstværket.

Det er en god idé at måle din væg, før du går ud for at kigge efter kunstværker. Det er også vigtigt at måle størrelserne på de møbler, som det skal placeres over eller omkring samt sikre, at kunstværkets størrelse ikke overstiger 2/3 af møblernes størrelse.

Mangler du vejledning til størrelse på værket, kan du ofte finde svar på dine spørgsmål hos galleriet. Hos Galeo har du f.eks. mulighed for at placere værket på din væg i de rigtige størrelsesforhold inden køb. Dette sker ved at uploade et billede af din væg og derefter vælge værket.

Vælg et kunstværk, der fremhæver din personlighed

Det er bedst at vælge et værk der afspejler din personligt – noget der definerer, hvem du er, hvad du tror på, og hvordan du ser verden. Det kan være et vindue til dine ønsker, dine indre motiver eller blot noget, som du går stærkt for. Du kan også blot vælge et værk med motiv af noget, du synes er pæn, men jo mere personligt værket er for dig, jo mere betydning vil det få.