Anderledes sportsgrene 2021

1. januar 1970 by Ingen kommentarer

De noget anderledes sportsgrene

Du kender med sikkerhed til fodbold, håndbold, golf og de almindelige sportsgrene men der findes mange andre måder at få motionen ind i hverdagen uden man behøver gøre som alle de andre og her skal vi se på 4 forskellige og anderledes sportsgrene som er populære i 2021:

 

Parkour – den effektive bevægelses kunst

Parkour er – selvom det for nogen lyder som noget ganske nyt – en sportsgren, som har været udført siden 1800-tallet. Kort sagt er parkour en meget fysisk sportsgren, som går ud på, at man tilpasser sine bevægelser til det miljø, som man befinder sig i, og på den måde skal passere alle de forhindringer, man kommer forbi.

Vel at mærke uden at tage den nemme vej udenom. Derfor er parkour en sportsgren, hvor man ofte ser mennesker slå saltomortaler over rækværk og springe over vægge og murværk. Sportsgrenen startede i Danmark ud som en form for undergrundsbevægelse, men ses i dag oftere eksponeret på TV og er også en populær sportsgren i forskellige ungdomsinstitutioner og sportsklubber.

Ravjagt på stranden

Ravjagt er blevet utroligt populært og har siden 2019 været en interesse mange har stiftet bekendskab med. I ‘gamle dage’ foregik ravjagten ved at man søgte efter ravklumperne i dagslys og gerne i solskin og de trænede øjne kunne hurtigt spotte ravet på lang afstand. Med ravlygtens indtog i 2016 begyndte flere og flere at få øjnene op for ravjagt i mørket da en ravlygte primært bruges når der er mørkt og det er en sportsgren som rigtig mange nyder mange timer om ugen.

Curling – skak på isen

Curling er ikke en sport, der er synderligt populær i Danmark, men det er faktisk en sportsgren, der dyrkes af mere end halvanden million mennesker – og det er kun de registrerede spillere på verdensplan. Og så er det jo rent faktisk også en olympisk disciplin, og har været det siden 1998.

I meget korte træk går curling ud på, at de to dystende hold skal glide otte sten ned af en bane af is, hvor stenene skal lande så tæt på midten af “målskiven”, som i curling-verdenen kaldes huset, som muligt. Det er et forholdsvist langt spil, men om ikke andet utroligt spændende, hvis man kan reglerne.

Cricket – englændernes baseball

Cricket er en gammel og utrolig klassisk sportsgren, som stammer fra England og har været spillet i mange hundrede år. I dag spilles cricket primært i England, Australien, Pakistand, New Zealand, Indien og andre Common wealth-lande.

Spillet foregår på en aflang bane bestående af en indre og en ydre bane. De to hold, med 11 spillere på hver, skiftes til at være i “marken” og ved gærdet. Holdet ved gærdet skiftes til at skyde bolden ud på banen, hvor der kan vindes point ved at løbe fem og tilbage mellem gærdet og marken. Markspillerne kan begrænse gærdeholdets point ved at gribe bolden eller bryde gærdet.