Ekstra god Etiopisk Yirgacheffe økologisk kaffe

18. december 2021 by Ingen kommentarer

Irgachefe er en by i den centrale del af det sydlige Etiopien i et distrikt af sammen navn.  Den Etiopiske Irgachefe kaffe hører til blandt de fineste kaffesorter i verden. Kaffen dyrkes i omkring 1800 meters højde, og udbyttet er bønner af en høj kvalitet. Den gennemvaskede bønne har en ekskvisit og blid nærmest the-agtig smag, der rummer overtoner af hyldeblomst, jasmin og lavendel. De rå bønner varierer i størrelse, farve og form. Denne variation giver hvert parti kaffe og ristningen af den sine egne karakteristika og varianter. Det er derfor du vil nyde den så meget. Det er nærmest som om, at kaffen ændrer på den stemning, der opstår fra gang til gang. Dani Kolsky skriver begejstret på face book at Irgacheffe er ”et af de mest interessante steder for kaffe elskere. Selvom kaffen kommer fra andre regionen i Etiopien anbefaler jeg på det kraftigste at besøge dette sted kendt som et af de bedste steder for dyrkning af kvalitets-kaffe i Etiopien”. Hvis du skal besøge dette land kan vi klart anbefale at tage en UV beskyttende paraply med på rejsen, da solens stråler under disse himmelstrøg er ekstra stærk. Og sandt er det – det er en sjælden kaffeoplevelse, der begejstrer langt de fleste; måske især fordi det ifølge legenden var i netop Etiopien, at de første kaffetræer blev fundet! At kaffen med garanti er økologisk, har sin naturlige forklaring i fattigbøndernes manglende mulighed for at få råd til at investere i sprøjtemidler

Det er ikke meget vi ved om dette fjerne afrikanske land. Måske husker nogle kejser Heile Selassie, han var kejser af Etiopien også kendt som ’kongernes konge’ og måske mindre kendt som Ras Tafari Makonnen, der ligger bag Rastafari religionen. Samme religion der i øvrigt senere fik fodfæste på øen Jamaica i Caribien. Indenfor Rastafari-religionen er det en udbredt opfattelse, at Selassie var den genfødte Jesus. Siden Haile Selassies tid har kaffe været en vigtig del af den Etiopiske økonomi, der er i hastig vækst omend ikke nok til at følge med befolkningsudviklingen.  Indenfor landbruget, er det bl.a. Coffea arabica planten, der ligger bag kaffeeksporten. Etipien er verdens syvende største producent af kaffe og Afrikas absolut førende producent. Halvparten af kaffen konsumeres af etiopierne selv. Det samlede areal for kaffedyrkning skønnes at ligge på omkring 4.000 km2, men størrelsen kendes ikke pga. spredningen af kaffefarme. Etiopiens eksportandel af den globale kaffehandel ligger på 3 %. Kaffe er derfor yderst vigtigt for dette fattige land. Det anslås, at omkring 15 millioner af befolkningen er fuldstændigt afhængig af kaffeproduktion på den ene eller den anden måde.  

Østerlandsk Thehus er kendt som opkøber af alene den bedste kvalitet, når det kommer til ’specialty coffee’, den gamle københavnske forretning har i mere end hundrede år være førende indenfor import af The og kaffe. Firmaet er i dag det største i Danmark. Det er kendt for sit store udvalg af the og kaffe fra hele verden med hele 150 forskellige varegrupper på sit lager. Østerlandsk Thehus assortiment omfatter den fornemste bonitet, og det spænder over de reneste sorte, grønne og hvide theer til traditionelle kvaliteter. De bedste kaffe-eksportører leverer forretningens righoldige udbud af kaffe, og vi er derfor hos Kingbo glade for at kunne introducere vore kunder til disse raffinerede produkter.